PARVEKEVERHOT

Lasitetut parvekkeet lämpenevät kesällä auringonpaisteessa helposti sietämättömän kuumaksi. Onneksi lasitetuille parvekkeille on monta erinomaista vaihtoehtoa erilaisia aurinkosuojia.

SCREENVERHOT

Useimmiten lasitetulta parvekkelta halutaan säilyttää näkyvyys ulos. Sen vuoksi läpinäkyvästä screenkankaasta valmistettu aurinkosuoja on erittäin suosittu valinta tähän tarkoitukseen. Kankaan värien ja läpinäkyvyyden (OF-arvo) suhteen löytyy lukuisia vaihtoehtoja.

Screenkankaasta voidaan tehdä parvekkeelle esimerkiksi rullaverhoja, paneeliverhoja ja pystylamellikaihtimia.

Jotta parvekelaseja voi avata myös rullaverhoratkaisussa, niin lasiparkkien kohdalla käytetään liukukiskoa johon verho on kiinnitetty. Näin verho voidaan liu´uttaa pois lasiparkin edestä kun lasit avataan.

SÄLEKAIHTIMET

Parvekelasitukseen on suunniteltu ihan oma sälekaihdinmalli. Kaihdin kiinnitetään lasipokaan sekä ylhäältä että alhaalta, toisin kuin perinteinen sälekaihdin. Näin kaihdin pysyy tukevasti paikoillaan myös parvekelaseja liikuteltaessa. Säleitä voidaan nostaa ja laskea joko käsin tai erillisen säätökepin avulla. Säleiden kulmansäätö onnistuu helposti omalla säätimellä. Kaikki osat ovat täysin säänkestäviä.

PLISEEKAIHTIMET

Plisee- eli kangasvekkikaihdin on hyvä valinta lasitetuille parvekkeille. Toimintaperiaate on lähes vastaava kuin yllä olevassa sälekaihtimessa, mutta pliseekaihdinta voi säätää auki myös ylhäältä päin. Esimerkiksi jos haluaa näkösuojaa, mutta samalla luonnonvaloa mahdollisimman paljon parvekkeelle, niin kaihtimen voi sulkea alas saakka, ja toisaalta avata ylhäältäpäin portaattomasti niin paljon kuin haluaa. Tämä on on pliseekaihtimen erityisominaisuus, jota ei ole oikeastaan missään muussa aurinkosuojassa. Kangasvaihtoehtoja löytyy läpinäkyvistä screeneistä taysin peittäviin.