rullaverhot markeasy

RULLAVERHOT

Rullautuvien aurinkosuojatuotteiden klassikko.

Valitettavan usein rullaverhon kohdalla törmää mielikuvaan kankeasti toimivasta jousikäyttöisestä verhosta, jota ei tahdo saada ensinkään liikkeelle eikä myöskään pysähtymään haluttuun asentoon. On kieltämättä totta, että väsynyt ja kulunut jousimekanismi tekee rullaverhosta raivostuttavan käyttää. Toki mekanismi voidaan vaihtaa uuteen ja oikein toimiessaan jousikäyttöinenkin rullaverho on oikein hyvä tuote ja sille on edellen paikkansa.

Yhä enemmän tänä päiväna kuitenkin käytetään sivusta vedettäviä kuulaketjumekanismeja, jotka tekevät verhosta erittäin pehmeän ja miellyttävän käyttää. Myös moottoroidut versiot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan etenkin isommissa verhoissa.

Kankaita löytyy valtavasti erilaisia. On valoa läpäiseviä kankaita, täysin pimentäviä, palonkestäviä, screenkankaita jotka säilyttävät näkymän ulos ja jopa niin kutsuttuja Efect- tai Zebra-kankaita, jotka ovat eräänlainen sälekaihtimen ja rullaverhon risteytys.

Haluttaessa arvokkaampaa ilmettä verho voidaan varustaa rullan peittävällä kotelolla.

Koteloon voidaan yhdistää myös sivujohteet, joissa kangas kulkee, ja nämä yhdessä pimentävän kankaan kanssa estävät myös sivuilta tulevan valon. Erinomainen valinta, kun halutaan täysin pimeä tila esimerkiksi makuuhuoneeseen tai auditorioon.

SCREENVERHOT

Screenkaihdin on rullautuva, ulko- tai sisäpuolinen aurinkosuoja. Screenkankaasta voi nähdä läpi sen verkkomaisen rakenteen vuoksi. Käytännössä kankaassa on pieniä reikiä, yleensä 1-5% kankaan pinta-alasta (ns. OF arvo). Tämä rakenne mahdollistaa erittäin hyvän lämmön- ja valonhallinnan, mutta tarjoaa silti verhon läpi näkymän maisemaan. Erityisesti tänä aikana kun rakennetaan isoja ja näyttäviä lasipintoja olisi rakennuksen hengen vastaista aurinkosuojauksella peittää maisemat.

Screenkangas on erittäin monipuolinen kangas jota voidaan käyttää tavallisissa rullaverhoissa, ulkopuolisissa screenverhoissa ja vaikkapa pystylamellikaihtimissa.

ZIPSCREENIT

Ulkopuolelle asennettava zipscreen on käytännössä koteloitu rullaverho, joka on varustettu metallisilla sivujohteilla. Sivujohteiden sisällä puolestaan on ziplista, jossa kangas kulkee liikkuessaan. Kankaan reunaan on kiinnitetty ikäänkuin vetoketjun toinen puoli ja se pitää kankaan reunan tiukasti ziplistan sisällä. Näin saavutetaan erinomainen tiiveys ja loistavat tuulenkesto-ominaisuudet verrattuna esimerkiksi markiiseihin. Muunmuassa näistä syistä zipscreen on erinomainen tuote nykyaikaisten isojen lasipintojen aurinkosuojaukseen.

Zipscreenin metalliosat voidaan polttomaalata haluttuun RAL-sävyyn ja näin tuote saadaan sopimaan väritykseltään kaikkiin rakennuksiin. Toimitetaan yleensä moottoroituna ja voidaan yhdistää laajasti erilaisiin automaatioihin.

zipscreen markeasy

PYSTYLAMELLIKAIHTIMET

Monipuolinen ja näyttävä aurinkosuoja, joka toimii hyvin myös tilanjakajana ja sisustuselementtinä. Paras ratkaisu erityisesti korkeiden ja kapeiden ikkunoiden kohdalla. Käytetään paljon myös toimistoissa, joissa halutaan estää näytöille heijastuvaaa valoa, sulkematta kuitenkaan näkymää kokonaan. Lamellia voidaan säätää portaattomasti ja näin kontrolloida tiloihin tulevan valon määrää.

Voidaan toteuttaa myös niin kutsuttuna esirippumallina, jossa lamellit kerääntyvät parkkiin kaihtimen molempiin päihin. Saatavilla myös moottorikäyttöisenä ja mahdollisuudella liittää lamellien ohjaus taloautomaatioon. Paljon erilaisia sävyjä ja erityyppisiä kangasvaihtoehtoja. Lamellileveydet 89 ja 127 mm.